Het Team

Patrick Krol, Portfolio Manager

Patrick heeft meer dan 30 jaar ervaring als investeerder in beursgenoteerde biotech bedrijven. Hij studeerde fysiotherapie, gevolgd door bedrijfskunde. Later in zijn carrière rondde hij een executive MBA af aan de LMS.

Van 1995 tot 2004 was Patrick managing director van Firm United Healthcare B.V., een consultancy bedrijf op het gebied van marktonderzoek, strategie en communicatieadvies voor de biotech/life sciences sector. In deze 10 jaar bracht hij het bedrijf tot marktleider in Europa en adviseerde hij 35 beursgenoteerde biotech en farma bedrijven hoe hun producten op de markt te brengen en hun omzet te laten groeien. Tegenwoordig gebruikt hij deze expertise bij het succesvol selecteren en begeleiden van Aescap’s investeringen.

Sinds 2005 is hij actief geweest in het selecteren en begeleiden van biotech/life sciences bedrijven die baanbrekende nieuwe medicijnen ontwikkelen en verkopen. Hij is commissaris geweest bij 10 zowel private als beursgenoteerde biotech en medische diagnostica bedrijven en is momenteel lid van de raad van commissarissen van F-Star Therapeutics, een Nasdaq-genoteerd biotech bedrijf.

Michaël Mellink, Investment Partner

Michaël trad in 2021 toe als Investment Partner bij Aescap. Hij werkte bij big farma bedrijf Eli Lilly in senior commerciële en managementfuncties om vervolgens bij Cephalon, een biofarmaceutische onderneming in de VS, als general manager Benelux met eveneens verantwoordelijkheden binnen het Europese business development team aan de slag te gaan.

Hij is ook actief als een senior partner van de global life sciences business van Odgers Berndtson, een van de grootste wereldwijde headhunting organisaties in de biotech sector. Hij adviseert cliënten omtrent het rekruteren van leden van de raad van bestuur en de raad van commissarissen binnen de farma, biotech, medtech en service-industrie en werkt in verschillende internationale markten voor een brede selectie van ondernemingen in de industrie.
Michaël studeerde fysiotherapie gevolgd door orthopedische geneeskunde.

Paolo del Bufalo, Senior Analist

Paolo behaalde zijn Bachelor in chemie aan La Sapienza Universiteit van Rome om vervolgens twee Masters aan de Universiteit Leiden te doen: Chemical Biology Research en Science Based Business. Gedurende zijn academische carrière was hij gefocust op supramoleculaire chemie en fotochemie voor applicaties in de medische chemie. Tijdens zijn business studie leerde hij zijn wetenschappelijke achtergrond te combineren met bedrijfskundige aspecten, met een focus op lange termijn investeren. Paolo is in 2018 bij Aescap in dienst getreden als analist.

Etienne Daher, Senior Analist

Etienne studeerde farmacie aan de universiteit van Grenoble Alpes waarna hij een advanced master’s titel behaalde in internationale bedrijfsstrategie en management aan de ESSEC Business School in Parijs. Etienne startte zijn carrière met een stage als analist bij het Merck Ventures fonds in Amsterdam, waarna hij actief werd als consultant bij een biotech incubator in Parijs, genaamd Bpifrance le Hub. Hier ondersteunde hij biotech, medtech en digital health bedrijven op operationeel en strategisch vlak. Vervolgens werd hij stafchef bij Sensorion, een gentherapie bedrijf. Etienne is in 2021 bij Aescap in dienst getreden als analist.

Eveline de Vlieger, Analist

Eveline behaalde haar bachelor Life Science and Technology aan de Technische Universiteit Delft en de Universiteit Leiden. Ze is in de afrondende fase van twee mastertrajecten in Life Science and Technology aan de Universiteit Leiden: Research en Business Studies. Tijdens haar academisch onderzoek richtte ze zich op het endocannabinoïde systeem. Tijdens de business studies combineert ze haar biochemische kennis met onderwerpen binnen de life sciences industrie. Eveline is sinds september 2022 werkzaam bij Aescap als analist.

Bo Jesper Hansen, Portfolio Adviseur

Bo Jesper, M.D., PhD, was tot mei 2016 uitvoerend voorzitter van de raad van commissarissen bestuur van Swedish Orphan Biovitrum AB (SOBI AB), een biotech bedrijf genoteerd aan de Zweedse beurs met een waarde van destijds ongeveer €3.5 miljard. Hij is voorzitter bij Karolinska Development AB en is ook commissaris van de biotech bedrijf Orphazyme ApS. Bo Jesper vervulde de rol van CEO en voorzitter van de raad van commissarissen van Swedish Orphan International (1998-2010) tot de fusie met Biovitrum, waar Swedish Orphan Biovitrum uit voort kwam. Hij was commissaris bij Gambro tot de acquisitie door Baxter, en van Zymenex, tot de acquisitie door Chiesi. Bo Jesper was de uitvoerende voorzitter van de raad van commissarissen van Ablynx tot aan de acquisitie door Sanofi, als ook van Topotarget en leidde in deze functie de fusie met BioAlliance, waar OnXeo uit voort kwam. Hij is oprichter van Scandinavian Medical Research waar hij als Medisch Adviseur heeft gediend voor multinationals zoals Synthélabo, Pfizer, Pharmacia en Yamanouchi Pharmaceutical. Hij maakte eveneens deel uit van de raad van commissarissen van Topotarget A/S, CMC AB, MipSalus ApS, Kontrast AB, Hyperion Therapeutics Inc., Newron Pharmaceuticals SpA, Novagali Pharma SA en Vivolution AS.

Dr. Hansen heeft een uitgebreide kennis van het opzetten van klinische studies, regelgeving, geneesmiddelenbewaking en business development. Hij heeft ook een M.D. in urologie en is gepromoveerd aan de Universiteit van Kopenhagen. De heren Krol en Hansen leerden elkaar in 2012 kennen als commissaris bij het biotech bedrijf Orphazyme SpA en werken sindsdien samen.

Fred Oudshoorn, Portfolio Adviseur

Fred is apotheker en oprichter en directeur van Jonghoud BV, een beleggingsonderneming met investeringen in private en beursgenoteerde innovatieve medische ondernemingen. Als apotheker bouwde hij “De Vier Vijzels” tot een keten van 40 apotheken om deze later te verkopen aan Alliance Unichem. Ook is hij de oprichter van MediZorg, voormalig voorzitter van de raad van commissarissen van Sinensis Laboratoria en is hij lid van de raad van toezicht van Kadans en Kadans Science Partners. De heren Krol en Oudshoorn ontmoetten elkaar voor het eerst in hun functie als commissaris bij een biotech bedrijf in 2012, waarna zij al snel elkaars passie voor het investeren in beursgenoteerde medische bedrijven ontdekten.

Gert Hoogland, Portfolio Adviseur

Gert, M.D., MBA (INSEAD) is voormalig farmaceutische bestuurder met uitgebreide operationele ervaring. Hij startte zijn carrière in 1982 als Medisch Adviseur bij Organon in Oss (Nederland), gevolgd door CEO posities bij Schering AG in Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika. Hierna richtte hij Pharmaplan Pty Ltd op in Johannesburg, wat uitgroeide tot de marktleider in de distributie van Specialty Pharma in Afrika. Pharmaplan vertegenwoordigt bedrijven als Biogen, Bracco, Recordati, Ipsen, Genzyme en Shire. Na de verkoop van zijn bedrijf aan het Canadese Specialty Pharma bedrijf Paladin Inc., verhuisde hij naar Zurich waar hij HealthCrest AG startte, een healthcare investerings- en consultancy bedrijf. Gert heeft geïnvesteerd in vele private en beursgenoteerde healthcare bedrijven in onder meer Europa, India, China, Verenigde Staten en Afrika. Bij vele van deze bedrijven is hij ook lid van de raad van commissarissen. De heren Krol en Hoogland kennen elkaar sinds 2013 als investeerders in i-Optics BV.

Michiel de Haan, Fonds Adviseur

Michiel is actief als Life Science investeerder sinds 1987 toen hij Atlas Venture begon, een spin-out van de ING bank. Atlas ontwikkelde onder zijn leiding tot een Europees-Amerikaans venture capital onderneming met kantoren in Amsterdam, München, Boston en Londen en investeerde in meer dan 300 venture-backed bedrijven in IT en Life Sciences. Michiel heeft vele commissariaten bij life sciences bedrijven gehad, onder andere bij Crucell NV en Morphosys AG.

Michiel was voorzitter van de European Venture Capital Association (EVCA) en medeoprichter van de European Venture Philantropy Association (EVPA). Michiel studeerde economie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Van 1974 tot 1980 werkte hij bij NMB (nu ING) en startte daar NMB-Participatie, wat hij later kocht en waaruit hij Atlas Venture oprichtte. Michiel is General Partner bij Aescap I, dat hij oprichtte samen met Dinko Valerio in 2005 en is fondsadviseur voor Aescap.

Team