Cure-Finder

Voor relaties van Aescap die op zoek zijn naar nieuwe behandelmogelijkheden voor levensbedreigende ziektes

Heeft u te horen gekregen dat er geen (verdere) behandeling mogelijk is voor uw ziekte? Onze Cure-Finder service kan informatie geven over mogelijk beschikbare geneesmiddelen of geneesmiddelen in klinische studies waar uw arts nog niet mee bekend is.

Cure-Finder, een kans voor uitbehandelde patiënten

Mensen met een levensbedreigende of slopende ziekte komen soms in een situatie waarin goedgekeurde geneesmiddelen of andere vormen van behandeling niet beschikbaar of effectief zijn. Dat betekent echter niet altijd dat er dan geen alternatieven meer zijn.

De ontwikkeling van geneesmiddelen gaat snel en regelgevende instanties in verschillende landen hanteren een ander tempo en/of andere criteria voor de goedkeuring van geneesmiddelen. Vandaar dat artsen niet altijd op de hoogte zijn van alternatieven. En er geneesmiddelen in ontwikkeling kunnen zijn (in een klinische testfase) die misschien helpen bij uw behandeling.

Zelf zoeken op het internet levert niet alle beschikbare mogelijkheden op. Daarnaast is er een verschil in nomenclatuur tussen patiënten en artsen. Bijvoorbeeld, waar een patiënt iets eczeem noemt, spreken artsen bijvoorbeeld over atopische dermatitis.

De Cure-Finder service van Aescap kan mensen in deze omstandigheden soms helpen.

Hoe werkt Cure-Finder?

1. We beginnen met het verzamelen van alle relevante gegevens over de patiënt.

2. Daarna zoeken we in onze uitgebreide database naar mogelijk beschikbare behandelmogelijkheden:

  • Geneesmiddelen die in andere landen op de markt zijn.
  • Geneesmiddelen die via ‘Early access’-programma’s beschikbaar zijn.
  • Geneesmiddelen die nog in ontwikkeling zijn.

3. Als we mogelijkheden vinden, delen we deze informatie met de patiënt en/of arts. Daarna wordt bepaald of we contact opnemen met:

  • Ondernemingen die een geneesmiddel op de markt hebben maar nog niet in het land waar de patiënt woont.
  • Ziekenhuizen die klinische studies uitvoeren in de buurt van de patiënt.

Meer informatie?

De PDF bevat meer informatie over de Cure-Finder service voor Aescap relaties. U kunt deze downloaden door hier te klikken of door op de knop hieronder te klikken.

Heeft u vragen, klik dan hier voor onze contactgegevens.

Cure-Finder