Realizing Outperformance

Waarom investeren in innovatieve geneesmiddelen

De geneesmiddelenmarkt, ook wel biotech of life sciences markt genoemd, is een grote markt die snel groeit. De belangrijkste drijvers achter deze groei zijn de wereldwijde vergrijzing van de bevolking en de opkomst van zogenaamde ‘precision medicine’ evenals nieuwe geneesmiddelen op basis van cel- en gentherapie. Daarnaast is er een snelle stijging in het gebruik van Westerse geneesmiddelen in opkomende economieën die resulteren in een omzetgroei van meer dan 10%. Deze factoren tesamen maken de biotech markt interessant om in te investeren voor de lkorte en lange termijn.

Waarom investeren in Aescap Life Sciences

De beste redenen om in Aescap Life Sciences te investeren zijn ons bewezen en uitstekende rendement van het fonds in absolute zin, maar zeker ook in relatieve zin in vergelijking met de NASDAQ Biotech Index (NBI). Ons team, met decennialange ervaring, heeft een significante outperformance van deze index laten zien. Daarnaast draagt een investering in het fonds bij aan de ontwikkeling van betere nieuwe geneesmiddelen.

Bovengemiddeld Rendement

Onze out-performance van de biotech benchmark, de NASDAQ Biotech Index, is gebaseerd op stock-picking. Wij selecteren steeds zo’n 18 sterk ondergewaardeerde solide snel groeiende bedrijven voor onze portefeuille. Dit op basis van een zeer gedegen fundamentele analyse. Dankzij onze focus op de biotech markt kunnen we de bedrijven in de sector nauwkeurig volgen en de portfolio steeds wijzigen indien er zich betere investeringsopties voor doen, of winst nemen indien een bedrijf niet langer voldoende ondergewaardeerd is. Gebaseerd op een actieve aan- en verkoop discipline maken we daarbij gebruik van berichten in de media die de aandelenkoersen van biotech bedrijven overdreven omhoog of omlaag laten bewegen. Daarnaast voorkomt deze gedisciplineerde aanpak op basis van een fundamentele analyse dat we niet met een bubbel mee gaan.

Continue Dialoog met Management

We vinden het niet alleen interessant maar hechten er ook een groot belang aan een continue dialoog met het management van een portfolio onderneming te onderhouden. Onze visie omtrent de earning-power van een bedrijf wordt net zozeer gevoed door gesprekken met een bedrijf , haar concurrenten, afnemers, etc., als het huiswerk wat van we vanachter ons bureau uitvoeren.

Hoe te investeren in Aescap Life Sciences?

Het maken van een investering in Aescap Life Sciences is eenvoudig en kan tweemaal per maand, ook desinvesteren kan tweemaal per maand. Instappen kan steeds op de 14e en laatste dag van de maand. Op die dagen wordt door trustkantoor IQEQ na het sluiten van de beurzen een NAV (Net Asset Value) van een aandeel in het fonds bepaalt. Een investering in het fonds geschiedt door middel van het inzenden van het inschrijfformulier, zie onder, aan IQEQ Financial Services B.V, emailadres: beleggingen@iqeq.com. IQEQ Financial Services B.V is verantwoordelijk voor zowel de fonds- als participantenadministratie. Parallel aan het insturen van het inschrijfformulier, dient uw deelnamebedrag overgemaakt te worden naar de wettelijke eigenaar van het fonds ‘Stichting Aescap Life Sciences’, met bankrekeningnummer IBAN: NL51ABNA0494667826, onder vermelding van ‘Investering in Aescap Life Sciences’. Het minimale inschrijfbedrag is €101.000,-. Voor vermogensbeheerders er is geen minimum investeringsbedrag anders dan dat per storting het minimumbedrag EUR 10.000,- dient te zijn (dit kan echter over meerdere investeerders verdeeld worden). Na ontvangst van uw inschrijfformulier en betaling ontvangt u van IQEQ Financial Services B.V. een bevestiging van uw inschrijving evenals via separate emails een unieke gebruikersnaam en wachtwoord waarmee u toegang heeft tot uw persoonlijke informatie aangaande uw investering via de website van IQEQ of via de login button op deze website.

Hoe maak ik een additionele investering in Aescap Life Sciences?

Voor het maken van een additionele investering in Aescap Life Sciences hoeft niet opnieuw een inschrijfformulier in te sturen. Zolang u hetzelfde rekeningnummer gebruikt als waarmee u voorheen een investering in Aescap Life Sciences heeft gemaakt is enkel een storting benodigd aan Stichting Aescap Life Sciences, IBAN: NL51ABNA0494667826, onder vermelding van ‘Investering in Aescap Life Sciences’. Een additionele investering kan ook tweemaal per maand worden gemaakt.

Investeren