It's all about People

Toezicht

Aescap Life Sciences is een fonds voor gemene rekening. Het fonds is transparant voor belastingdoeleinden. Stichting Aescap Life Sciences treedt op als juridisch eigenaar. Het statutaire doel van de wettelijke eigenaar is om op te treden als juridisch eigenaar van de beleggingen van het fonds en om de belangen van de beleggers te beschermen zoals vereist door de wet. Aescap Life Sciences heeft IQEQ Financial Services B.V aangesteld als administrateur van het fonds. De werkzaamheden van de administrateur omvatten o.a. de intrinsieke waarde berekening van het fonds, die tweemaal per maand plaats vindt, en de participantenadministratie. Darwin Depositary Services B.V. (DDS) is aangesteld als depositary van het fonds en heeft de taak de belangen van de beleggers in het fonds te beschermen/behartigen. De bewaarder heeft aan BinckBank N.V. de bewaarneming (bewaring) van de relevante fondsactiva gedelegeerd. Daarnaast heeft het fonds een Investor Advisory Committee welke het fondsmanagement monitored, en adviseert over eventuele wijzigingen in de prospectus en in situaties van conflicts of interest.

Fondsstructuur

Investor Advisory Committee

Peter Jan Rubingh

Peter Jan is ruim 35 jaar actief op het gebied van investeren en beleggen in verschillende disciplines en in nagenoeg alle asset classes. Van 1979 – 1993 was Peter Jan werkzaam bij The Noro Group of Companies. Hierna werkte hij voor W.P. Stewart & Co en zijn eigen bedrijf TPR & Partners van 1993 – 2008 en bij Oyens & Van Eeghen van 2009 – 2013. Sinds 2014 is Peter Jan onafhankelijk en zelfstandig en voornamelijk actief als actieve en betrokken investeerder/belegger.

Fred Oudshoorn

Fred Oudshoorn is apotheker en oprichter en directeur van Jonghoud International, een beleggingsonderneming met investeringen in zowel private als beursgenoteerde innovatieve medische ondernemingen. Als apotheker bouwde hij “De Vier Vijzels” tot een keten van 40 apotheken, om deze later te verkopen aan Alliance Unichem. Ook is hij oprichter van MediZorg, en voormalig voorzitter van de raad van commissarissen van Sinensis Laboratoria.

Michaël Mellink

Michaël Mellink is voormalig Managing Partner bij het Amsterdamse kantoor van executive search bureau Odgers Berndtson dat een top-3 positie in biotech bekleedt. Michael is hoofd van de internationale franchise biotech/Life Sciences. Daarnaast is hij sinds 2011 ook bestuurslid van Odgers Berndtson International. Hij werkt op alle functionele disciplines maar met de nadruk op C-level posities.

Voor Odgers Berndtson werkte Michaël als general manager bij Cephalon, een biofarmaceutisch bedrijf in de VS. Hier was hij verantwoordelijk voor het opzetten van het Benelux kantoor en diens activiteiten alsmede voor de Europese business development. Ook heeft hij voor Eli Lilly and Company gewerkt in senior commercial en management posities. Michaël heeft een Bachelor in fysiotherapie en heeft daarnaast Orthopedische geneeskunde gestudeerd.

Toezicht