Aescap Life Sciences & Aescap Genetics

Beleggen in de toekomstige winnaars in de biotechsector

Het Aescap Life Sciences Fonds en het Aescap Genetics Fonds beleggen in ondernemingen die innovatieve geneesmiddelen ontwikkelen. Daarmee bieden wij beleggers de kans om te investeren in de toekomstige winnaars in de geneesmiddelenindustrie.

Beide fondsen streven naar een gemiddeld jaarlijks rendement (na aftrek van alle kosten) van minimaal 20% op de middellange termijn (4-5 jaar). Om het rendement te maximaliseren en de risico’s te beperken, spreiden we de portfolio’s over bedrijven die zich op zeer diverse ziektes richten, in verschillende ontwikkelingsfasen en geografische gebieden.

De Portfolio Manager heeft meer dan 30 jaar ervaring met beleggen in de biotech/life sciences markt en het beleggingsteam bestaat uit ervaren professionals met verschillende achtergronden in beleggen en de gezondheidszorgindustrie.

Een belegging in onze fondsen biedt niet alleen de kans op een aantrekkelijk rendement. Het maakt ook de ontwikkeling mogelijk van betere behandelingen voor ziekten met een aanzienlijke en nog onvervulde medische behoefte zoals ALS, Alzheimer, artritis, kanker, MS, Parkinson en vele andere. In onze Outlook vindt u uitgebreide informatie over beleggen in biotech en de Aescap fondsen.

Strategie

Beide Aescap-fondsen worden actief beheerd en hebben een gebalanceerde portfolio met ongeveer 20 bedrijven.

Onze keuzes voor de bedrijven waar we in beleggen, zijn gebaseerd op diepgaand onderzoek, fundamentele analyses en geavanceerde modellen. Op basis daarvan berekenen we de netto contante waarde van een bedrijf.

Bovendien analyseren we de sterke en zwakke punten van het management van een bedrijf, de staat van dienst, de teamdynamiek, visie op de toekomst van het bedrijf en op de markten die ze bedienen.

Meer informatie over de beleggingsstrategie van Aescap is hier te vinden.

Aescap Life Sciences

Het Aescap Life Sciences Fund bestaat sinds 28 maart 2016. Dit open-end fonds belegt in biotechbedrijven die de geneesmiddelen van de toekomst ontwikkelen en op de markt brengen. Er zijn ongeveer 1.000 beursgenoteerde biotechbedrijven. Elk met zijn eigen risicoprofiel en toekomstig verdienvermogen. Wij screenen deze jaarlijks, zijn voortdurend in contact met de 75 voor ons meest veelbelovende bedrijven. Daar selecteren we er ongeveer 20 uit voor het fonds. Dit betekent dat we slechts één op de 50 bedrijven uitkiezen! Het Aescap Life Sciences Fund spreidt zijn portefeuille over vele ziektegebieden, verschillende fasen van bedrijfsontwikkeling en geografische gebieden en investeert voornamelijk in Europa en de VS. Het fonds streeft naar een gemiddeld jaarlijks rendement (na aftrek van alle kosten) van minimaal 20% op de middellange termijn (4-5 jaar).

Het minimumbedrag om in Aescap Life Sciences te beleggen is € 500.000. Voor vermogensbeheerders is het minimumbedrag per inleg € 10.000 (dit kan verdeeld worden over meerdere beleggers). Voor familie en vrienden kan de Portfolio Manager een bedrag lager dan € 500.000 accepteren, met een minimum van € 101.000.

Aescap Life Sciences logo Meer informatie over het Aescap Life Sciences Fonds.

Aescap Genetics

Zes jaar na de lancering van Aescap Life Sciences, in januari 2022, introduceerden we een nieuw fonds, Aescap Genetics. Het Genetics fonds belegt ook in beursgenoteerde biotechbedrijven, maar uitsluitend in de snelgroeiende markt van RNA-, gentherapie- en celtherapiemedicijnen. Het voordeel van Genetics medicijnen is dat ze de oorzaak van ziektes aanpakken en niet de symptomen. Ons Genetics fonds is het eerste Europese fonds dat investeert in beursgenoteerde Genetics bedrijven. Ook voor dit fonds geldt dat de portfolio gespreid is over vele ziektegebieden, verschillende fasen van bedrijfsontwikkeling en geografische gebieden en dat het voornamelijk in Europa en de VS investeert.

Ruim 125 beursgenoteerde bedrijven hebben tot nu toe rond de 90 Genetics geneesmiddelen op de markt gebracht en bijna 2.000 zijn in klinische testfase. Deze aantallen groeien snel. Het Genetics fonds heeft een gebalanceerd portfolio en belegt in ongeveer 20 bedrijven. Het fonds streeft naar een gemiddeld jaarlijks rendement (na aftrek van alle kosten) van minimaal 20% op de middellange termijn (4-5 jaar).

Het minimale bedrag om in het Aescap Genetics fonds te beleggen is € 100.000. Voor vermogensbeheerders is het minimum € 10.000.

Aescap Genetics logo Meer informatie over het Aescap Genetics Fonds

Fondsen