4D Molecular Therapeutics (4DMT) stijgt 85% na goed nieuws voor patiënten met maculadegeneratie

De koers van Aescap portfoliobedrijf 4DMT steeg gisteren met 85% nadat het positieve data bekend maakte van de klinische studie naar een gentherapie voor de behandeling van natte maculadegeneratie.

Maculadegeneratie

Natte maculadegeneratie is een veel voorkomende ziekte waar wereldwijd meer dan 2 miljoen mensen aan lijden en naar schatting in de EU en VS jaarlijks meer dan 400.000 nieuwe patiënten mee gediagnosticeerd worden. Bij deze oogziekte groeien er abnormale bloedvaten in de macula, het centrale deel van het netvlies. Dit veroorzaakt zwelling en oedeem van het netvlies, bloedingen en littekenvorming. Dit kan zonder behandeling leiden tot blindheid.

De behandeling van 4DMT liet met slechts een eenmalige injectie uitstekende resultaten zien. Dit in plaats van de bestaande behandeling waarbij frequente (tot maandelijkse) en levenslange injecties in het oog nodig zijn.

4D Molecular Therapeutics

4DMT richt op het ontwikkelen van genetische geneesmiddelen voor de behandeling van grote groepen patiënten die lijden aan oog-, hart- en longziektes. Momenteel werkt 4DMT aan de ontwikkeling van vijf klinische en twee preklinische therapieën.

4DMT is een portfoliobedrijf van Aescap Genetics. Voorafgaand aan de stijging van de aandelenkoers maakte het bedrijf 6% van het fonds uit.

4D Molecular Therapeutics (4DMT) stijgt 85% na goed nieuws voor patiënten met maculadegeneratie